Kultúra

Ez már a vég: Az oroszlánkirályt is rebootolja a Disney

És már az is megvan, hogy ki fogja levezényelni a mese játékfilmes feldolgozását.

Nem bírnak a pénzéhségükkel a Walt Disney fejesei, ugyanis bejelentették, hogy folytatva az elmúlt években a Demónával és a Hamupipőkével megalapozott, majd idén A dzsungel könyvével és az Elliott, a sárkánnyal új szintre emelt játékfilmes-feldolgozásos hullámot, elkészítik az 1994-es Az oroszlánkirály modern változatát, amelyben természetesen CG segítségével keltik majd életre az állatszereplőket. Miután az ilyen szempontból nagyon hasonló A dzsungel könyvét már sikerre vitte, ezért a stúdió Jon Favreau rendezőre bízta a klasszikussá vált mesefilm rebootjának elkészítését – számol be róla a Variety.

A dzsungel könyve után Az oroszlánkirály rendezését is Jon Favreau kapta. Fotó: Getty Images
A dzsungel könyve után Az oroszlánkirály rendezését is Jon Favreau kapta. Fotó: Getty Images

A rendezőként a Vasemberrel és a Vasember 2-vel befutott, eredetileg színész Favreau állítólag úgy tervezi, hogy Az oroszlánkirály játékfilmes felújításában az új A dzsungel könyvéhez hasonlóan nem szerepelnek majd élő vadállatok. Magyarán

ez lesz az első olyan Disney-feldolgozás, amelyben immár kizárólag digitálisan teremtett szereplőket láthatunk majd.

A stúdió valószínűleg az új változatban is megtartja a mesefilm Golden Globe- és Oscar-díjas zenéjét, amely az azt komponáló Hans Zimmer, valamint az ugyancsak díjnyertes betétdalokat jegyző Tim Rice és Elton John révén vált halhatatlanná.

Mindeközben a Walt Disney igyekszik minél több animációs klasszikusát modernizálni: már az utómunkálatokat tapossa az Emma Watson főszereplésével készülő A szépség és a szörnyeteg új változata, amelyet a Tim Burton rendezésére bízott Dumbo, továbbá a Mulan, a Micimackó és a Pinokkió feldolgozása fog követni. Ráadásul mindez még semmi, ugyanis számos egyéb, egy-egy karakterről szóló spinoff is készül, így pl. az Aladdinból Dzsini, a 101 kiskutyából Szörnyella de Frász és a Pán Péterből Csingiling is önálló mozit kap a következő években.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik