Kultúra

Az új Harry Potter-könyvet veszik, mint a cukrot

Elképesztő tételben fogy a Harry Potter és az elátkozott gyermek címen érkezett új Potter-kötet. Azt már az előrendelési adatokból is sejtettük, hogy ez így lesz, most itt vannak az első számok is: a Harry történetét folytató színpadra írt darabból készült leirat több, mint kétmillió példányban kelt el csak az Egyesült Államok és Kanada piacán – derül ki a Scholastic amerikai könyvkiadó közleményéből.

Lelkes rajongók gyűltek össze éjféli bulikon könyvesboltokban és könyvtárakban, hogy megszerezzék a saját példányukat a Harry Potter és az elátkozott gyermekből, az olvasás varázsát és a nagyszerű történetmesélést ünneplő közösségeket hozva össze. Hihetetlen kezdés ez, és minden jel arra utal, hogy ez után is erős eladási adatokat várhatunk a kötettől.

– mondta Ellie Berger, a kiadó elnöke.

Az éjfélkor kezdődő árusításra időzített bulik még a hét regény idejében indultak, és az új könyv hírére is egyből felmerült az igény hasonló bulikra – a rajongók ezzel is újra akarták élni a gyerekkori emlékeket, amikor ugyanígy várták az új Potter-kötet megjelenését.

Az elátkozott gyermek eredetileg színdarabként, a West Endre íródott Rowling ötletéből Jack Thorne és John Tiffany által, a belőle készült kötet tehát hivatalosan nem – és Rowling saját véleménye szerint sem – sequel, de a hét regény világában játszódik, azok karaktereinek sorsát követi a hetedik kötet vége után tizenkilenc évvel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik