Kultúra

Még meg sem jelent, de máris rekordot döntött az új Harry Potter-könyv

Angliában hamarosan boltokba kerül a Harry Potter és az elátkozott gyermek szövegkönyve, amelyért már most megvesznek a rajongók.

Július 30-án a londoni Palace Theatre-ben fog debütálni J.K. Rowling írónő Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter and the Cursed Child) című kétrészes színpadi műve, amelyet követően egy nappal a szigetországi boltokba, illetve az Amazon és a Barnes & Noble online könyváruházába is megérkezik majd a színdarab szövegkönyve.

A kiadvánnyal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy ez már nem a Rowling-féle eredeti, hanem az elismert szövegkönyvíró: Jack Thorne által átdolgozott változat lesz, ennek ellenére hatalmas az érdeklődés iránta. Az Amazon jelentése szerint az előrendelések száma mostanra már meghaladta mind az idei, mind az elmúlt évek rekordját is.

Arra számítunk, hogy ez lesz az év legsikeresebb könyve.

– ezt már Mary Amicucci, a Barnes & Noble online könyváruház kereskedelmi igazgatója mondta. Ugyan pontos számokat sem az Amazon, sem a B&N nem közölt, mindenesetre azt megerősítették, hogy az előrendelések abszolút rekordját 2007 óta tartó Harry Potter és a Halál ereklyéi csúcsa is veszélybe került, magyarán az sem kizárt, hogy utóbb Az elátkozott gyermek válik majd az új évezred legtöbb előrendelését beszedő kiadványává.

Forrás: Entertainment Weekly via Mashable

Ajánlott videó

Olvasói sztorik