Kultúra

Prostik és kétes alakok pózolnak Gigor Attila új filmjének poszterein

Megjelentek az első teaser-plakátok a Kút című filmhez, amely egy benzinkúton játszódó különleges krimi lesz.

Menő teaser-plakátok érkeztek A nyomozót és a Terápia számos epizódját is író-rendező Gigor Attila Kút című új filmjéhez, amely egy benzinkúton játszódó bűnügyi történetet fog bemutatni. A sztori szerint a semmi közepén álló kúton ragad majd egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált és miután az ott dolgozó öreg alkoholista rég nem látott fia is feltűnik, az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

A Kút első poszterein a kilenc főbb szereplő, azaz Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Tzafetaas Roland, Horváth Csaba, Kovács Zsolt, Jankovics Péter, Pusztai Ferenc és Irma Milovic látható. Mellettük a filmben László Zsolt, Udvaros Dorottya és Apáti Bence is játszik.

Galéria
Vertigo Média

Gigor Attila szándéka szerint a plakátkoncepció eltér a megszokott filmes kliséktől és sokkalta inkább azt mutatja, ahogyan a szereplők gondolnak magukra, nem pedig azt, ahogyan a filmben megjelennek.

Nagyon szerettem ebben a koncepcióban, hogy a szereplők már-már barokk festményeket idézve pózolnak, miközben a ruhájuk és a hátterük a sivár Kelet-Európa.

– teszi hozzá Gigor, aki hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagy sikerű Terápia című tévésorozat írásában és rendezésében vett részt. A nyomozó 2008-ban a Magyar Filmszemlén hat díjat nyert, majd számos nemzetközi elismerést kapott, mások mellett Karlovy Varyban, Varsóban és Pozsonyban, elnyerve többek között a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

A Kút országszerte szeptember 22-től lesz látható a magyar mozikban.

Forrás: Vertigo Média

Ajánlott videó

Olvasói sztorik