Kultúra

A Star Trek rendezője vezényelheti le az Akira-feldolgozást

A Warner Brothers vezetői már tárgyalnak a direktorral, akit nagyon szeretnének megnyerni az anime élőszereplős változatához.

Már évek óta rebesgetik, mígnem most úgy fest, lassacskán tényleg lesz is valami az 1988-as Akira hollywoodi feldolgozásából, amelyet a Warner Bros. tervez tető alá hozni. A kultikus cyberpunk anime jogait birtokló stúdió fejesei már ki is szemelték a produkció levezénylésére azt a Justin Lint, aki többek között négy Halálos iramban-mozival és immár a Star Trek: Mindenen túllal (új előzetes itt!) a háta mögött bőséges akciófilmes és sci-fis tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy levezényelje az Akira élőszereplős változatát.

Justin Lin a legesélyesebb az Akira-feldolgozás rendezésére. Fotó: LA Times
Justin Lin a legesélyesebb az Akira-feldolgozás rendezésére. Fotó: LA Times

Mindeközben a feldolgozásról egyelőre még annyit tudni, hogy a forgatókönyvét az a Marco Ramirez írja, aki egyebek mellett a Kemény motorosok, a Da Vinci démonai és a netflixes Daredevil több epizódját is jegyzi, illetve ezeken a szériákon producerként is dolgozott.

Az Akira 2019-ben, a harmadik világégés után a Neo Tokyo nevű új japán fővárosában játszódik, ahol az utcákon polgárháborús viszonyok uralkodnak, mindennapos a katonai erőszak és a motoros bandák, gengszterek háborúi, virágzik a vallási fanatizmus és a korrupció. Az egyik motoros banda legifjabb tagját, Tetsuot egy másik csapattal folytatott véres csata után elrabolja a hatalmi szerv és furcsa kísérleteket kezdenek végezni a srácon. Tetsuónak végül sikerül megszöknie, azonban hamarosan kiderül, hogy a kísérletek hatására megváltozott: agresszív lett, látomások gyötrik, és egy látszólag megfékezhetetlen erő birtokába került. A fiú ámokfutásba kezd és megpróbálja kideríteni, mit műveltek vele.

Forrás: IndieWire

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik