Kultúra

Újabb Shrek-mozik jöhetnek

Hála az NBCUniversalnak, amely felvásárolta az animációs szériát készítő DreamWorks Animation stúdiót.

Azt követően, hogy az évezred legnagyobb hollywoodi üzletét kötve a Walt Disney 2012-ben 4,06 milliárd dollárért felvásárolta George Lucastól a Lucasfilmet, a közelmúltban ismét egy nagy volumenű adásvétel történt, ugyanis az NBCUniversal április végén 3,8 milliárdért megszerezte a DreamWorks Animation stúdiót.

Természetesen akárcsak négy éve a Disney, úgy az NBCU is a DWA tulajdonát képező filmes jogok kiaknázása végett ölt ilyen brutális összeget az animációs stúdió megkaparintásába, és miután a múlt évtizedben egyértelműen a Shrek-franchise vált a DreamWorks Animation zászlóshajójává, így már be is harangozták, hogy bizony folytatni kívánják a szériát.

Miként az most a Deadline értesülései szerint kiderült, az NBCUniversal vezére, Steve Burke már rá is állította az ugyancsak a tulajdonukat képező Illumination Entertainment vezérigazgatóját, Chris Meledandrit a nagy projektre, hogy mint kreatív igazgató kezdjen el dolgozni a Shrek-széria bővítésén. Azt egyelőre nem tudni, leghamarabb mikor készülhet el a sorban az ötödik Shrek-mozi, de az már most nyilvánvaló, hogy lesz ilyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik