Kultúra

Kiderült, mikor fog játszódni a Star Wars VIII

A spekulációnak Daisy Ridley vetett véget az Oscar-gálán adott nyilatkozatával. Vigyázat: spoiler-veszély!

Vasárnap éjjel a Star Wars: Az ébredő Erő főhőseként a köztudatba berobbant Daisy Ridley is részt vett a 88. Oscar-gálán, ahol az MTV munkatársának sikerült kiszednie valami érdemit is a saga már készülő nyolcadik epizódjával kapcsolatban, nevezetesen azt, hogy mikor is fog játszódni a film. Végső soron nem nagy meglepetés, de Ridley révén legalább megerősítést nyert, hogy a Star Wars VIII közvetlenül a hetedik rész vége után veszi majd fel a fonalat, azaz nem fog eltelni még egy év sem a két rész cselekménye között.

A színésznő Mark Hamill-ről és a közös munkáról is beszélt, amellyel kapcsolatban elárulta, milyen különös élmény volt felvenni kb. ugyanazt a jelenetet, amivel a Star Wars VII véget ér:

Én és Mark már rengeteget próbáltunk és nagyszerűen megy együtt a munka. Amikor visszamentünk a Skellig Michaelre (ahol Az ébredő Erő zárójelenetét forgatták), hogy elkezdjük felvenni a Star Wars VIII nyitójelenetét, kész őrület volt, mert megcsináltuk ugyanazt a jelenetet egy másik stábbal. Mark már a próbák alatt is fantasztikus volt és nagyon izgatott vagyok a forgatás többi része miatt. Annyira jó a történet. Komolyan. Luke igazán király lesz ebben a részben.

Reméljük valóban olyan jó lett a nyolcadik epizód Rian Johnson által írt sztorija, amilyennek a 23 éves színésznő is mondja. Persze ezt még sokáig nem fogjuk megtudni, miután a Csillagok háborúja VIII csak 2017. december 15-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Forrás: Coming Soon, Slasfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik