Kultúra

Augusztusban jön Dub Fx és a Nouvelle Vague

Akár húszezren is láthatják őket az idei Fezenen.

A jubileumi, 20. Fezenen (Fehérvári Zenei Napok – augusztus 3-6.) két egyenértékű nagyszínpad lesz, az egyiken a rock-metál, a másikon a könnyedebb zenei műfajok képviselői lépnek fel. Dub FX, a Nouvelle Vague és a Wellhello az utóbbi helyszínen fog zenélni – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Augusztus 5-én játszik a fesztiválon az utcai előadó-művészetet forradalmasító ausztrál Dub FX (Benjamin Stanford). A 32 éves előadó a YouTube-on lett sztár; Magyarországon hetedszer lép fel, korábban a VOLT-on, a Szigeten, a Fridge-en, a Strand fesztiválon és az EFOTT-on is adott koncertet.

A Nouvelle Vague,

vagyis Marc Collin és Olivier Libaux producer 1998-tól váltakozó énekesnőkkel működő rendkívül sikeres bossa novás, újhullámos zenekara augusztus 4-én zenél a Fezen közönsége előtt. A franciák elmúlt években felléptek az A38-on, a Balaton Soundon, a Szigeten, a Budapest Parkban, a pécsi Zsolnay Fesztiválon, a Strand Fesztiválon, valamint a VOLT-on is.

A szervezők korábban a Within Temptation, a DevilDriver, a Finntroll, a Powerwolf és a Tankcsapda fellépését jelentették be.

A fesztiválon a megnövelt befogadó területen egyszerre akár húszezren tudnak szórakozni; a diákoknak fontos információ, hogy egy program jóvoltából akár 50 százalékos jegykedvezménnyel bulizhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik