Kultúra

Szervezői balhé tehet keresztbe a Pannónia Fesztiválnak

pannonia-fesztival(960x640).jpg (Array)
pannonia-fesztival(960x640).jpg (Array)

A volt főszervező és a szervezőséget bitorló miskolci cég háborúja furcsa megoldásokhoz vezetett, aminek ára a legolcsóbb fesztivál lehet.

Összekaptak a Pannónia Fesztivál (PAFE) szervezői, ezért nem a megszokott időben tartják az egyik legolcsóbbnak vélt magyar fesztivált, tehát nem ez nyitja a fesztiválszezont idén. A PAFE évekig Várpalotán volt, majd átkerült Szántódra (a helyszín most sem változik). Az Index cikke szerint a júliusra áttett fesztivál ügyében két név fontos: Balog Tamás, akinek cége kb. a színpadtechnikáért volt felelős és Mázló Imre, a PAFE alapítója és főszervezője, akit kitettek a szervezésből.

Jelenleg össze-vissza folyik a kommunikáció is, mivel sem a Pannoniafesztival.hu-t, sem a PAFE Facebook-oldalát nem ők üzemeltetik. Ennek oka, hogy a domaint 2007-ben levédő és bérlő cég felszámolás alá került, és egy miskolci cég megtalálta őket és átvette a domaint és a tárhelyet. Ezzel egy csomó bizalmas információhoz hozzájutott és elérte, hogy az eredeti céget még a saját Facebookja irányításától is eltiltsák (ez ügyben Mázló szerint megtették a kellő jogi lépéseket).

 

A miskolci cég történetesen Balogé, eredetileg azt közölték, hogy idén Miskolcon tartják a fesztivált, végül mégis Szántód lett a vége. Balog egyébként nem volt hajlandó válaszolni a hírportál kérdéseire, a beígért sajtóközleményt sem küldte el. Balogék fő gondja egyébként az lehet a cikk szerint, hogy milliókkal tartozik nekik a főszervező. Mázló állítja, szerinte viszont a védjegybitorlással a miskolci cég megtéveszt mindenkit, ezért már több szponzot is visszalépett a PAFE-től.

Mázló levelet is kapott egy PAFE-s e-mail-címről, amiben aláírás nélkül az áll, hogy adjon át 20 millió forintot az adatokért, na meg mondjon le a fesztivállal kapcsolatos szellemi tulajdonról. A domaint közben nem kapták vissza, a szolgáltató döntönke szerint nem igazolták megfelelően, hogy tényleg jogosultak az oldal kezelésére. Az ügy a döntnök szerint is bíróságra kell, hogy kerüljön, mivel mindkét fél komoly dolgokkal vádolja a másikat.

A fesztivál maga elég kérdéses: július 2-án lenne, de még egy fellépőről sem tudni, csak az biztos, hogy Szántód már rábólintott a rendezvényre. Mellesleg a Punnanny Massif zenekar menedzsere azt mondta, a kiebrudalt főszervezők a mai napig tartoznak pénzzel a tavalyi koncertért, míg a miskolciakra egy másik kis fesztivál szervezője fúj, szintén egy tartozás miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik