Kultúra

Mága Zoltán ment egy amerikai tévében március 15-én

Az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televíziójában, a PBS csatornán szerepelt Mága Zoltán Magyarországot és a magyar zenét népszerűsítő műsorával.

A show-műsor nemzeti ünnepünkön került adásba a száztízmillió nézőt vonzó csatornán. A PBS novemberben, a Pesti Vigadó épületében forgatta a műsort. A hegedűművész kérésére olyan videoklipek is készültek a show-hoz, amelyek hazánk turisztikailag is vonzó látványosságait, épületeit, Budapest különleges atmoszféráját mutatják be, írja a hvg.hu.

Az adásban olyan nevezetességek szerepeltek, mint a Halászbástya Vittorio Monti: Csárdás című szerzeményére Mága Zoltán feldolgozásában, a Parlament, az Operaház, a Hősök tere és a Nemzeti Múzeum, amelynek képsorai alatt Mága Zoltán: Villámcsárdás és variációk című zenéje szólt. Látható a műsorban az éjszakai Budapest, illetve légi felvételről az Országház és a Lánchíd.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a piacvezető amerikai közszolgálati médium nézőinek tetszett a műsorom, és az országunk híre több millió tévénézőhöz juthatott el, hiszen egész zenei pályafutásomat az a küldetéstudat határozta meg, hogy a világ minden táján képviseljem a magyar kulturális tradíciókat, és erősítsem a magyarságról kialakult pozitív képet” – fogalmazott Mága Zoltán a műsorral kapcsolatosan. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik