Kultúra

Hétfőn is sok program Szentendrén

Egy nappal szenteste előtt betlehemes játékok kicsiknek és nagyoknak, este pedig orgona és hegedű koncert a Péter-Pál templomban.

A délelőtt csendesen telik a városban, de ebéd után már érdemes kimenni a Tourinform Iroda elé a Dumtsa Korzóra (Dumtsa Jenő utca 1-22.), mert 15 órakor a Maszk Bábszínház előadásában elevenedik meg a betlehemi történet. A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében látható látványos bábelőadás után pedig már lehet is továbbmenni a Dalmát kávézó elé, a Kmetty térre, ahol délután 5-kor a törzsvendégek adják elő ugyanezt.

Fotó: facebook/szentendreikult

Szamárhegyi Betlehemes

A Szamárhegyi Betlehemest már nem először mutatja be a lelkes csapat, tavaly is tartottak bemutatót. A facebookon terjesztett invitálás szerint teával és forralt borral várják a közönséget, egyéb kínálni valóról pedig mindenki gondoskodjon – a kínálásra hozott étkeknek asztalt biztosítanak. A fellépők között van rendszergazda, aranyműves, tanár, egyetemi hallgató, traumatológus, gépésztechnikus vagy nyugállományú honvédtiszt is – és akkor em is soroltunk fel mindenkit. Szóval, ez igazi örömjáték egymásnak, de a lelkesedést szívesen átadják mindenkinek!

Művészházaspár templomi koncertje

Gyermán Júlia hegedűművész és Vedres Csaba zongora- és orgonaművész adventi koncertje zárja a napot 19 órakor a Péter-Pál templomban. A művészházaspár négy gyermekével Szentendrén él, a zeneszerzőként is elismert billentyűs egyben a templom segédkántora. Érzelemgazdag előadásaik mindig maradandó élményt nyújtanak közönségüknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik