Kultúra

Nyár vége a Balatonon: programok a hidegebb napokra

balaton (strand, fürdőzők, balcsi, )
balaton (strand, fürdőzők, balcsi, )

A nyárnak lassan vége, azonban a magyar tengernél jobbnál jobb programok várják a látogatókat ősszel is.

Hűvös időben kikapcsolódás lehet a Balaton Bike Fest, amelyet augusztus 22-25 között Balatonfüreden rendeznek meg. A megmérettetésen több futamon és kategóriában indulhatnak a versenyzők.

Augusztus 24-én tartják az Országos Lecsó fesztivált Balatonkenesén. Mindenki jelentkezhet, lehetnek fiatalabbak, idősebbek, családok, baráti társaságok vagy civil szervezetek, lényeg a jó hangulató főzés!

Az őszies idő tökéletes még a túrázáshoz is. Aki kedvet kap hozzá, az több útvonalon is indulhat, és a kilátókon élvezheti a balatoni táj szépségét. Az adrenalint kedvelők az egyes kalandparkokban is kipróbálhatják magukat.

Balatonfűzfőn ott van a bobpálya, amelynek teljes hossza 800 méter. Balatonlellén a Vidámpark szórakoztatja esténként a kicsiket és nagyokat egyaránt. Nemesvitán pedig a Westernpark nyújt maradandó élményt. Ki lehet próbálni az aranymosást, a lovas kocsikázást és az íjászatot is. Figyelem! A létesítmény szeptember elsejével bezárja kapuit.

Végül a Györöki Szüret és XI. Halászléfőző-verseny igazi őszi programnak ígérkezik, szeptember 7-én. Felvonulással érkeznek meg a szereplők, néptáncosok, gólyalábasok és a zászlóforgatók a móló melletti sétányon felállított színpadhoz. Délelőtt halászléfőző-verseny kezdődik, ahol baráti társaságok mérik össze tudásukat. Az étel elkészültével minden csapat köteles a zsűrinek némi kóstolót adni, hogy eldönthessék, ki lesz az idei nyertes. Az estét utcabállal zárják a Casino együttessel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik