Kultúra

Cipő-emlékkoncerttel startol a Sziget

cipő emlékkoncert (cipő emlékkoncert, sziget, gerendai károly, )
cipő emlékkoncert (cipő emlékkoncert, sziget, gerendai károly, )

A Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, augusztus 5-én több mint három órán át fognak szólni a Republic egykori frontemberének dalai a magyar könnyűzenei élet élvonalának közreműködésével.

A koncerten elhangzanak az idén elhunyt dalszerző-énekes nagy slágerei, mint például a Kék és naracssárga, Szállj el kismadár, Repül a bálna, A 67-es út, Neked könnyű lehet, Szeretni valakit valamiért, Ha itt lennél velem, Csak a szívemen át, Jó reggelt kívánok. Az est bevételéből a tervek szerint a nehéz sorsú zenészeket fogják segíteni – mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Gerendai szerint, furcsa lesz így hallgatni a slágereket, de a cél a méltó megemlékezés.


Fotók: Neményi Márton

Az augusztus 5-i Cipő-emlékkoncerten fellép mások mellett a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, az Első Emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Keresztes Ildikó, a Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, Tolcsvay László. Több zenésznek is a Republic fog kísérni.

Cipő azért nem tudott elkopni, az ő dalai azért nem ürültek ki, mert valódi szerelmek, valódi élmények, megélt érzések, örök emberi kételyek formálták benne az éneket” – mondta Bródy János, aki maga is sokat segített a zenész karrierjében. Bródy a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy annak idején az ő előadóestje előtt énekelt Cipő, az egyetemi színpadon. Később, a Nagy Feró vezette Beatrice előzenekara lehetett a megalakult Rebublic.

Hagyaték

Abella Miklós, a Republic menedzsere arról beszélt, mennyire nehéz most az együttesnek. Elmondta, hagyatékként megkapta Cipő emlékkönyvét, amit mindig magánál hordott és amelybe telefonszámokat, zenészek nevét és dalszövegeket jegyzetelt.

Boros Csaba, a Rebublic basszus gitárosa azt mondta, nagyon nehéz számukra, hogy újra búcsúznak barátjától. „Nehéz újra átélni az elköszönést, hiszen halála napján és a temetésekor is megtettük, ha erre gondolok most is remeg a kezem.” Ennek ellenére szívesen állnak színpadra, hogy a rajongókkal együtt emlékezzenek Cipőre.

A koncert négy órás lesz, jegyek elővételben 4900 forintos áron, a helyszínen pedig 5900 forintért lesznek kaphatóak. Az ottalvós Sziget-bérlettulajdonosok számára a koncert grátisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik