Kultúra

Víztorony fesztivál Siófokon

A nyár fővárosa a hétvégén újabb többnapos fesztivállal várja vendégeit. Június 22-én kezdődik és 24-ig tart Siófok legfiatalabb rendezvénye, a Víztorony fesztivál, amely a 150 éves fürdőváros jelképe, a Víztorony köré épül.

A fesztivál első napján a megnyitót követően lélegzetelállító produkció részesei lehetnek a Fő térre érkezők, hiszen az ünnep névadójának homlokzatán légtornászok ereszkednek a magasból a mélybe, majd a közönség körében egy víztornyot formázó óriás süteményt oszt szét a város vezetése.

A tavaly debütált Víztorony fesztivál idén nemzetközi fellépőket is tartogat, hiszen Siófok testvérvárosainak produkciói is láthatóak lesznek. Ezek között a legkülönlegesebbnek a francia flamenco táncosok bemutatója ígérkezik, szombaton este 7 órakor. A város hangulatos főterén felállított színpadon három napon át koncertek és sok-sok egyéb színes esemény várja az érdeklődőket.

Június 24-én hétfőn a Fő téren a legendás Sió Tündér is megjelenik, akinek segítségével úszógyertyákat bocsáthatnak a Fő téri szökőkút vízébe az érdeklődők. A Szent Iván éji hangulatot a szervezők azzal fokozzák, hogy a teret fáklyákkal világítják majd meg.

A fesztivál programja:

Június 22. szombat

16.00 Gólyalábas bohócok műsora

16.45 Pärnu testvérváros (Észtország) énekeseinek koncertje

18.00 Megnyitó

18.20 Légtornászok faltánca a 101 éves Víztorony homlokzatán

18.30 A 101 éves Víztorony köszöntése „város-sütivel” és gólyalábas bohócok közreműködésével

19.00 inCORPO · A Compagnie Corps et Danse műsora Saint-Laurent-du-Varból (Franciaország), Siófok testvérvárosából

20.00 Szabó Eszter és Kontor Tamás

22.00 Sub Bass Monster koncert

Június 23. vasárnap

17.30 Gyergyószentmiklós testvérváros műsora

19.00 Egy Másik Zenekar koncert

20.30 Roy & Ádám Trió minikoncert

22.00 Utcabál a Royal zenekarral

Június 24. hétfő

19.00 EstHajnal Zenekar koncert és táncház

20.30 Jazzmin koncert

23.30 Szent Iván-éj: Úszó gyertyák szökőkútba bocsátása szerelmespárok részére a Sió tündér közreműködésével. A Fő tér díszkivilágítása fáklyákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik