Kultúra

Manet portréi és Liam Neeson a Belvárosi Moziban

Az opera, jégtánc és színházi közvetítések, rockkoncertek után újabb attrakcióval jelentkezika Belvárosi mozi.

A művészetbarátoknak nem kell föltétlenül a kiemelkedő kiállításokhelyszínére utazniuk, helyükbe jönnek a csodálatos alkotások – ezúttal Éduard Manet portréia londoni Királyi Művészeti Akadémiából. Áprilistól az amerikai kontinens 450 mozija, míg Európában kb. ugyanennyi közvetíti a tárlatot, amelyet a művészeti dokumentumfilmeketkészítő Phil Grabsky rendezett. A festészet rajongói nem csak hatalmas vásznon, műértő narrációval kísérve csodálhatják meg a képeket, hanem olyan alkotásokat is megtekinthetnek,amelyek egyébként a világ másik felén találhatók.

A mozi azt tervezi, hogy tovább bővíti a filmvetítéseken kívüli, alternatív előadások, élőközvetítések számát. Az április 11-i Manet kiállítás után várhatóan májusban közvetítik a Világok harca c. musicalt Liam Neeson szereplésével, a londoni Shakespeare’s Globe Sok hűhó semmiért c. előadását(amely az angol nyelvterületen kívül először Magyarországon látható), majd júniusban HelenMirrennel a címszerepben az Erzsébet királynőről szóló, nagysikerű színdarabot.
Minden előadás eredeti nyelven, magyar felirattal, kiváló képminőségben és a megszokott 5.1-es térhatású hanggal lesz látható-hallható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik