Kultúra

Van szerelem a halál után?

Íme, az érzés, ami túlélte a visszautasítást és az öröklét elviselhetetlen súlyát is.

Nem minden szerelem érhet boldog véget. Persze van, akiknek sikerül: akik már az első pillanattól kezdve úgy vannak együtt, “mint a borsó meg a héja.” Akiknél annyira magától értetődő, hogy kérdés sem férhet hozzá, akik annyira együtt vannak, hogy még a halál is egy napon szólítja el őket.

Nos, ez a történet nem ilyen. Ez a történet, a végtelenül naiv, és reménytelenül szerelmes Lannyről sokkal inkább egy szomorú, ámde valós történet arról, mire képes velünk az a fránya érzés, amit szerelemnek nevezünk, és ami úgy tépi darabokra az életünket, hogy tenni sem tudunk ellene.

Lanny élete először akkor hullik szét, miután élete szerelme, Jonathan közli vele, hogy bár terhes közös gyerekükkel, nem veszi feleségül, sőt mi több egy másik lányt jegyez el. Nos, ez már önmagában is elég rossz hír, pláne egy lánynak, aki a 17. század végén, egy zárt közösségben él. Ezután nem marad más választása, mint elviselni a csalódást, a szégyent, majd a kiutasítást is: mind a családból, mind a lakóhelyéről.

És ez csupán a kezdet. Mert csak ezután kezdődik az a fordulatokban és drámákban gazdag eseménysor, melynek természetes megállója az, hogy Lanny halhatatlan lesz, sőt az is, hogy végül megöli az egyetlent, akit valaha szeretett, Jonathant.

A volt CIA-ügynök Alma Katsu első regénye, A halhatatlan egy háromrészes sorozat első – nem mellesleg – igen népszerű darabja, amely több, mint egy szerelmi történet. A halhatatlan egy igazi dráma, melyben a szerelmes Lannynek saját bőrén és fájdalmas eseményeken keresztül kell megtapasztalnia, hogy néha még azt is el kell engednünk, akiről biztosan tudjuk, hogy a mienk.

Ha kíváncsi a könyvre, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik