Kultúra

Ingyen lecke Oliver Stone-tól magyaroknak

oliver stone (oliver stone, )
oliver stone (oliver stone, )

Budapesten tart mesterkurzust a JFK, A szakasz, a Született gyilkosok világhírű rendezője és a Conan, a barbár forgatókönyvének írója.

A Puskin moziban szeptember 21-én és 22-én a Filmíró Mesterkurzus hallgatói Oliver Stone alkotói munkamódszerét ismerhetik meg, a filmötlet születésétől a cselekmény és a karakterek felépítésén át az elfogadott forgatókönyv létrehozásáig. A szervezők reményei szerint később a kurzus vendége lesz Joe Eszterhas, Alan Parker és Luc Besson.

Oliver Stone korábban azt mondta, hogy ő nem politikai újságíró, mindig ugyanazt teszi: keresi az emberi drámákat. Azok esetében, akikkel eddig foglalkozott – Nixon, Jim Morrison és a többiek – „a korról, a társadalomról, az akkor aktuális közéleti kérdésekről, beleértve a politikusokat is” akart a lehető legtöbbet megmutatni.

Stone legújabb filmjét, a Vadállatokat a Filmíró Mesterkurzuson is vetítik. A kurzuson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozók és a filmszakos hallgatók előnyt élveznek a bejutásnál.

William Oliver Stone

Filmek / Sorozatok:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik