Kultúra

Lefújhatják A tetovált lány két folytatását?

Nem hozta meg a várt sikert az USA-ban A tetovált lány amerikai filmváltozata, így elképzelhető, hogy a folytatások már el sem készülnek.

A 90 millió dollárból forgatott David Fincher-film az év egyik legjobban várt alkotása volt, azonban a karácsonyi hétvégén igen rosszul teljesített: a nézettségi adatok szerint maga mögé utasította a Mission: impossible negyedik része, az új Sherlock Holmes-mozi és az Alvin és a mókusok is, az első hat vetítési napon pedig mindössze 27,8 millió dollár bevételt hozott. Az általános vélemény szerint a bukás annak köszönhető, hogy a karácsonyi premier a felnőtt célközönség szempontjából rosszul lett időzítve, de az is közrejátszhatott, hogy a csaknem 100 milliós bevételt termelő svéd moziváltozat után az új verzióra már nem voltak kíváncsiak a nézők.

A Telegraph.co.uk szerint innentől egyáltalán nem biztos, hogy a Millennium-trilógia másik két epizódjának tervezett amerikai filmváltozata elkészül – ha ugyanis a következő hetekben és Európában is rosszul teljesít a Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével forgatott A tetovált lány, akkor a Sony lefújhatja a folytatásokat. A stúdió hivatalosan egyelőre még nem nyilatkozott az ügyben, legutolsó közlésük szerint a következő rész előkészületi munkálatai már folynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik