Kultúra

Áll a bál A tetovált lány körül

Kitiltotta a New Yorker magazin kritikusát jövőbeli premierjeiről A tetovált lány producere, miután a publicista túl hamar írt kritikát a filmről.

David Denby cikke a lap eheti számában fog megjelenni, rövid összefoglalója pedig már most is olvasható az újság weboldalán, pedig az Egyesült Államokban december 21-én mozikba kerülő filmet a forgalmazó azzal a feltétellel mutatta be a sajtó munkatársainak, hogy nem közölnek róla kritikát a hónap közepéig. Scott Rudin szerint a szerző a korai megjelenéssel „nagyon-nagyon nagy károkat okozott”, ezért az Oscar-díjas producer kijelentette, hogy többet nem akarja a premierjein látni Denbyt.

Az újságíró válaszában elnézést kért, de arra is felhívta a figyelmet, hogy „maga a rendszer okoz károkat”, mert „a felnőtt közönségre senki nem figyel egész évben (…), aztán az utolsó öt hétben rájuk zúdítanak nyolc jó filmet egyszerre”, amivel a lapoknak is nehéz megküzdeniük. Rudin a bocsánatkérést elutasította, mondván „a karácsonyi filmdömping nem lehet újdonság az ön számára, és ha mást állít, nem mond igazat”. Andre Caraco, A tetovált lány amerikai verzióját forgalmazó Sony alelnöke ezt azzal egészítette ki, hogy „A New Yorker ígéretszegése megrengeti a média iránti bizalmat, és aláaknázza azt a rendszert, amellyel az újságírókat szeretnénk segíteni abban, hogy el tudják végezni a munkájukat, és kiszolgálhassák az olvasóikat.” Denby a kritikájában egyébként rendkívül pozitívan nyilatkozik a filmről, amelynek a botrány kipattanása közben egy hosszú, nyolcperces előzetese is elérhetővé vált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik