Nagyvilág

Tiniként megerőszakolt egy hatévest, 37 évvel később közös cellába kerültek

Az 50 éves brit férfi már azt hihette, soha nem fog kiderülni, mit tett. A sors azonban másként akarta.

Egy brit bíróság hat évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 50 éves férfit, aki évtizedekkel korábban többször is megerőszakolt egy hatéves fiút – jelentette a helyi sajtó. Gary Mottershead azután került bíróság elé, hogy 2015-ben letartóztatták a felesége elleni támadás gyanújával, és véletlenül pont ugyanabba a cellába került, amiben egykori áldozata is ült.

Az akkor már 43 éves férfit betörés miatt tartották fogva, amikor bekerült mellé Mottershead. A férfi – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – eleinte nem ismerte fel gyerekkori molesztálóját, de végül csak felismerte, és ezt elmondta az egyik börtönőrnek. Az őr elmondása szerint az áldozat „remegett”, amikor közölte, kit raktak be mellé a cellába.

A beszámolók szerint Mottershead 15 éves volt, amikor először megerőszakolta az akkor hatéves kisfiút, akire babysitterként vigyázott.  A fiú ciderrel itatta le, mielőtt szexuálisan molesztálva, és azzal fenyegette meg, ha bárkinek is szólni mer, akkor meg fogja erőszakolni a nővérét is. A molesztálások 1981 és 1983 között történtek, legalább 15 alkalommal.

Az ítélethirdetéskor a bíró elmondta, a köztiszteletben álló családból származó fiú a molesztálások hatására tért rossz útra. „Amiatt kezdett el drogozni és inni, hogy elnyomja az érzéseket, amit amiatt érzett, amit ön tett vele”, és ezért is lett belőle bűnöző – jelentette ki a bíró.

A bíróság végül hat évig tartó börtönbüntetésre ítélte Mottersheadet, miután egy esküdtszék bűnösnek találta nemi erőszak, valamint 13 évnél fiatalabb férfi ellen elkövetett hatrendbeli szexuális támadás vádjában. Mottershead tagadta az ellene felhozott vádakat.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik