Nagyvilág

Annyira betépett a hegytetőn egy angol túrázó csapat, hogy nem bírtak lemászni

Túrázni indult egy csapat angol fiatal szombaton. A cél az ország legmagasabb, mindössze 973 méteres csúcsának megmászása volt, az északnyugati Lake District (tóvidék) területén. A fiatalok fel is értek gond nélkül a Scafell Pike tetejére, és ott úgy érezték, megérdemelnek a teljesítményükért egy kis jutalmat.

A jutalom némi fű volt, amiből mindannyian alaposan beszívtak. Annyira sikerült ellazulniuk, hogy nem csak lemenni nem tudtak a hegyről, de lábra állni se nagyon. Cumbria megye rendőrsége a Twitteren számolt be róla, hogy a marihuána miatt bajba jutott túrázókért mentőcsapatokat, és helikoptert küldtek.

Este fél tizenegy után jött az újabb jelentés, hogy a túrázókat sikerült kimenteni, de az önkéntesek saját biztonságukat kockáztatták a meggondolatlan fiatalokért. A füves hegymászók további sorsáról nincs információ, bár a rendőrség posztjai alatti kommentekben érkezett néhány ötlet ezzel kapcsolatban. Sokan súlyos pénzbírságot javasoltak a fiataloknak, mások sok édességet adattak volna nekik.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik