Nagyvilág

Az utcán vágta át kutyák hangszálait egy kínai „állatorvos”, hogy elnémítsa őket (18+)

Egy piacon dolgozott, de a hatóságok lecsaptak rá.

Nyomozást indítottak a kínai hatóságok egy „önjelölt állatorvos” ellen, aki egy kínai nagyváros piacán végzett „kutyanémító” műtéteket – közölte a kínai sajtó. A csak Zeng vezetéknéven említett férfi a szabadtéri piacon, egy koszos régi asztalon hajtott végre a beavatkozást, ami abból állt, hogy elvágta a hozzá vitt ebek hangszálait.

A Chengdu város virág- és madárpiacán dolgozó Zeng 50 és 100 jüan közötti összeget kért a némító műtétekért a hozzá forduló gazdiktól. Akik azért vették igénybe szolgáltatását, hogy ebük ne zavarja őket, vagy a szomszédokat folyamatos ugatásával.

A férfi a műtét előtt a lábukba adott injekcióval elaltatta a kutyákat, majd miközben asszisztense kötelekkel szétfeszítette az ebek száját, Zeng a torkukba lenyomott eszközzel átvágta a hangszálakat.

Az utcán vágta át kutyák hangszálait egy kínai „állatorvos”, hogy elnémítsa őket. Fotó: Weibo

Zeng az esetről először beszámoló helyi lap riporterének elárulta, hogy ő valójában nem is igazi állatorvos. Azt, hogy hogyan kell végrehajtani a beavatkozást, akkor tanulta meg, amikor egy állatkereskedést vezetett.

Hogy nem volt megfelelő képzése, már abból sejteni lehetett, hogy a nyílt utcán végezte el a műtéteket, közel sem higiénikus körülmények között. A beszámoló szerint körülötte véres vattapamacsok hevertek szanaszét, és olyan eszközöket használt, amit nem sterilizált.

A kínai törvények tiltják, hogy állatorvosi beavatkozásokat az utcán végezzenek el. Emellett a jogszabályok előírják, hogy állatokon csak megfelelő engedéllyel rendelkező emberek végezhetnek műtéteket. A hatóság a Zengről szóló beszámoló megjelenése után kivonultak pultjához, lefoglalták az eszközeit, és nyomozást indítottak ellene.

Közben valódi állatorvosok is megszólaltak az esettel kapcsolatban, és nem meglepő módon erősen kritizálták a „kollégát”. Egyrészt közölték, hogy a higiéniás körülmények olyan rosszak voltak, hogy azzal a kutyák életét veszélyeztette, és egyben az emberekét is.

Másrészt  a gazdiknak üzentek, közölve, hogy a kutyák ugatási problémáit esetleg lehetne kutyaiskolákban is kezelni, és nem kell azonnal műtéttel elnémítani őket. „Az ugatás olyan viselkedés, amit kiképzéssel meg lehet változtatni” – mondta el egyikük a helyi sajtónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik