Nagyvilág

Dühös gazdi fogta el a kutyáját levadászó étteremtulajt Kínában

A vendéglős reggelente a feleségével ment kutyákat öldösni, hogy legyen mit felszolgálni a vendégeknek.

Nyomozást indítottak a kínai hatóságok egy étterem tulajdonosa ellen Yichang városában, miután kiderült, hogy rendszeresen számszeríjjal vadászott emberek kutyáira, majd a házi kedvencekből készült ételt szolgált fel vendéglőjében. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a férfit azután fogták el, hogy egy dühös gazdi az autójával üldözőbe vette a kutyagyilkost, miután megölte a kutyáját.

Yulin kutyahús (Array)
A fesztivál, ahol az ember legjobb barátja a főfogás
Holnap kezdődik a kutyahúsevő fesztivál a kínai Yulinban. Nemcsak az ebek, hanem a fesztivál napjai is meg vannak számlálva.

A gazdi üldözés közben hívta fel a rendőrséget, közölve, hogy a kutyáját megölték, és éppen a tettes nyomában van. Egy, a kínai közösségi oldalakon terjedő felvételen látni lehet a pillanatot, amikor a kutya gazdája utoléri a tettest, és hátulról nekiütközik. A tettes autója végül kitört első kerékkel állt meg a járdán.

A kutyagyilkosnak sikerült elszaladni a helyszínről. A kiérkező rendőrök nyolc halott kutyát találtak ajármű csomagtartójában és a hátsó ülésen. Többségükről hamar kiderült, hogy helyi lakosok házi kedvencei voltak. A férfi végül feladta magát a rendőrségen.

Fotó: Weibo

Vallomásában beismerte, hogy ölte meg a kutyákat. Mint elmondta, egy kis helyi étteremnek a tulajdonosa, és reggelente rendszeresen kutyákra szokott vadászni a városban, hogy utána azokat felszolgálja vendégeinek. És felesége is vele szokott tartani, hogy segítsen a számszeríjjal megölt ebek összegyűjtésében.

Fotó:Weibo

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a hatóságok milyen vád alapján tudnak majd eljárást indítani a férfi ellen, hiszen Kínában meglehetősen lazák az állatvédelmi jogszabályok. Sok esetben előfordul, hogy a kutyákra vagy macskákra „vadászó” emberek ellen nem az állatok megölése miatt indítanak eljárást, hanem tiltott fegyver használta – mint például számszeríj – miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik