Nagyvilág

Meghalt E. T., a híres burmai jós

58 éves korában elhunyt Swe Swe Win burmai jós és jövőbelátó, aki rendszeresen adott tanácsokat Dél-Kelet-Ázsia legrangosabb politikusainak és leggazdagabb üzletembereinek.

Családja tájékoztatása szerint a kinézete miatt E.T. néven becézett nő természetes halált halt. Mint közölték, álmában, békésen távozott az élők soraiból vasárnapra virradóan.

Egykori ügyfelei közé tartozott mások mellett Than Shwe korábbi burmai kormányfő és Thaksin Shinawatra volt thai miniszterelnök is. Utóbbival néhány nappal azt megelőzően beszélt, hogy 2006-ban katonai puccsal fosztották meg hatalmától.

E. T. mozgássérült, vak és beszédhibás volt, ezért legtöbbször írásban, vagy asszisztensei segítségével kommunikált.

A jóslás és az asztrológia széles körben elismert tudománynak számít Burmában – vagy más néven Mianmarban -, E. T. pedig a térség leghíresebb jövőbelátója volt.

E.T. állítólag ezerdolláros – átszámítva 250 ezer forintos – órabérért dolgozott.

Konzultáció során meg tudta mondani az ügyfelek pénztárcájában lévő bankjegyek sorozatszámát és szülővárosukat is. Igazi hírnévre 2012-ben tett szert, amikor tévésorozat készült az életéből.

E. T. korábban arról beszélt, hogy fiatalon fog meghalni szívinfarktusban, de nem izgult, mert úgy látta, elég csinos lesz a következő életében.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik