Belföld

Pénzmágiát vagy átkot ígért Lajos, a jósnő

Még akkor is átverte az embereket, amikor tudta, hogy nyomoznak ellene. Felesége is segítette.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon már tavaly júliusban feljelentést tett egy pénzintézet ismeretlen tettes ellen, aki egy közösségi portálon magát egy ismert jósnőnek kiadva vette fel a kapcsolatot többekkel. Azt állította, hogy “pénzmágiát” végez. Ehhez elkérte a sértettek bankkártya adatait, majd a megszerzett adatokkal mobiltelefonja  egyenlegét feltöltötte, amivel internetes fogadásokat kötött és online szerencsejátékot játszott. A “mágia” idejére a sértettek mobiltelefonjait kikapcsoltatta, így nem kaptak SMS értesítést az illetéktelen bankszámla műveletekről.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Lajos 30 éves sényői lakost szeptember 1-jén lakása közelében elfogták, majd kihallgatták. Az egészségi állapota miatt szabadlábon védekező férfi a nyomozás adatai szerint ezt követően sem hagyott fel a csalásokkal. A gyanúsított az egész ország területéről összesen 75 bankkártya adatait felhasználva csaknem négy és félmillió forinthoz jutott törvénytelenül. A csaló több embernél próbálkozott, de nem mindenkit sikerült átvernie. Országosan 37 ügyet egyesítettek.

A férfi ügyfelei egy részét arra kényszerítette, hogy különböző pénzösszegeket utaljanak át neki. Aki ezt nem teljesítette, azt „átok” szórásával fenyegette meg. A zsarolásokkal, amiből öt sikeres volt, egy kísérleti szakban maradt, több mint tizenötmillió forintot szerzett törvénytelenül. Két esetben a bűncselekményben 28 éves felesége is segítette, akit már szintén gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. K. Lajosnak tavaly október 9-én elrendelték előzetes letartóztatását, amit egy egészségügyi intézetben hajtottak végre. Felesége szabadlábon védekezhetett. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik