Külföld

Az 5 legnagyobb fajankó, akiket Trump kinevezett

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

¯\_(ツ)_/¯. 2017. 08. 01. 19:36

Korábban a témában:

Tíz nap. Ennyi idő alatt még Trump kormányában is nehéz megbukni.

Washington, 2017. július 31.
A 2017. július 21-i képen Anthony Scaramucci, a Fehér Ház újonnan kinevezett kommunikációs igazgatója csókot dob a hallgatóságnak a washingtoni Fehér Ház James Brady sajtószobájában. A posztot mindössze tizenegy napig betöltött Scaramuccit július 31-én menesztették, órákkal azt követően, hogy a Fehér Ház új kabinetfőnökének kinevezett John Kelly korábbi belbiztonsági miniszter hivatalba lépett. Trump három nappal korábban nevezte ki Kellyt. (MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais)
Fotó: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

Anthony Scaramuccinak mégis sikerült megcsinálnia. Hiába, Donald Trump kormányában tényleg bármelyik nap rekordok dőlhetnek, akkora gőzfelhővel robog a kormányzati mozdony.

Anthony Scaramucci egy paródia, a Long Island-i olasz üzletemberek platóni ideája. És pont azzal a lendülettel érkezett meg a Fehér Házba, amekkorát egy ilyen paródiától várnánk. Scaramucci tíz nap alatt képes volt elérni, hogy felmondjon miatta a Fehér Ház kabinetfőnöke (miután paranoid skizofrénnek nevezte), majd nyilvános interjúban közölte, hogy ő nem olyan, mint Steve Bannon (Trump főtanácsadója), és nem fogja „leszopni a saját faszát”

¡Ay Scaramucci!

Mondanánk erre, ha félig olaszok, félig spanyolok lennénk, a két nyelv birtoklása nélkül. Térjünk is rá arra, hogy amúgy nem a faramuci Scaramucci volt az egyetlen tökfilkó, akit Trump beemelt a hatalomba. Volt még egy csomó.

Kezdjük a kedvencemmel.

WASHINGTON, DC - FEBRUARY 10: National Security Adviser Michael Flynn sits before U.S. President Donald Trump and Japanese Prime Minister Shinzo Abe hold a joint press conference at the White House on February 10, 2017 in Washington, DC. The two answered questions from American and Japanese press.  (Photo by Mario Tama/Getty Images)
Fotó: Getty Images/Mario Tama

Michael Flynn az olasz nevettetőhöz hasonlóan szintén rekordot döntött, mert ő volt eddig legrövidebb ideig szolgálatban, mint az elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója. Trump január 20-i beiktatásától egészen február 13-ig volt képes kihúzni. Flynn valószínűleg súlyos bolond, miután azt gondolta, hogy Trump orosz-botrányának közepén simán hazudhat arról, hogy találkozott az orosz nagykövettel. Ráadásul eskü alatt. Még ráadásabbul pedig tanácsokat is adott neki, hogy milyen választ adjon az Obama-kormány lépéseire, ami, hát, hazaárulás.

WASHINGTON, DC - JULY 25:  White House Counselor to the President Kellyanne Conway talks with reporters during 'Regional Media Day' at the White House July 25, 2017 in Washington, DC. Conservative media outlets were invited to set up temporary studios on the north side of the West Wing so to interview White House officials and members of President Donald Trump's cabinet.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Fotó: Getty Images/Chip Somodevilla

De ott van Kellyanne Conway is.

Őt egészen nehéz leírni, annyira egyedülálló jelenség. Conway az, aki a világon a legátlátszóbban próbál meg beszélgetéseket elterelni Trump zűrös ügyeiről, mégis sikerül neki. Az affektálva elmondott „that’s not true” lassan Trump kampányszlogenje is lehetne. Conwaynek köszönhetjük például a hazugság helyett az „alternatív tény” kifejezést, amivel máris beleírta magát a lükekódexbe.

WASHINGTON, DC - JUNE 27:  U.S. Secretary of Energy Rick Perry speaks during a White House daily briefing at the James Brady Press Briefing Room of the White House June 27, 2017 in Washington, DC.  (Photo by Alex Wong/Getty Images)
Fotó: Getty Images/Alex Wong

Rick Perry

Az ember, aki azért kezdett el szemüveget hordani, mert okosnak akart látszani, nem texasi kormányzónak. Perryben, és Trump szemétkedésében, az a tökéletetes, hogy a kampány alatt – amiben ő is pályázott az elnökségre – három minisztériumot szeretett volna bezáratni. Felsorolni már csak kettőt tudott, mert a harmadikat egyszerűen elfelejtette. Na, az a minisztérium, amit elfelejtett, az energiaügyi volt. Kitalálják, minek nevezte ki Trump? Igen, természetesen energiaügyi miniszternek.

Még csodálatosabb, hogy fogalma sem volt, mit csinál az energiaügyi minisztérium. Azt hitte, olajról tárgyalhat majd, pedig nem. Az energiaügyi minisztérium költségvetésének jelentős része arra megy el, hogy az Egyesült Államok atomfegyvereit tárolják.

WASHINGTON, DC - JUNE 28:  EPA Administrator Scott Pruitt smiles while President Donald Trump leads a tribal, State, and local energy roundtable in the Roosevelt Room at the White House on June 28, 2017 in Washington, DC.  (Photo by Molly Riley-Pool/Getty Images)
Fotó: Getty Images/Molly Riley-Pool

Scott Pruitt

A tökfilkók kormányáról tényleg mindent elmond, hogy az az ember vezeti a környezetvédelmi ügynökséget, aki a legtöbbször perelte azt be. 14-nél tartunk. Pruitt szerint az egész kócerájt be kéne zárni, és nem ismeri el, hogy az emberi tevékenységnek köze lenne az éghajlatváltozáshoz. Lükepék.

De a legnagyobb bohóc csak egyvalaki lehet, nem is adná át másnak a címet. Ilyen sikeres, magas, erős és szép bohóca ugyanis még nem volt az Egyesült Államoknak (pedig volt pár). Ő az:

via GIPHY

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.