Nagyvilág

Túlélte, hogy egy 3 tonnás fémcső szétlapította az autóját

Igazán bizarr balesetet úszott meg mindössze karcolásokkal egy floridai férfi.

Alig fél méteren múlt egy 36 éves férfi élete, akinek autójára egy 3 tonnás vascső zuhant rá szombaton egy autópálya-felhajtónál, a floridai Orlando városában – jelentette a helyi sajtó. A több helyi lapban is „egy darab fémhulladékként” jellemzett tárgy egy felborult teherautóból zuhant ki, egyenesen Jesus Armando Escobar egyterűjére, aminek tetejét teljesen bezúzta.

A floridai autópálya-rendőrség közlése szerint a baleset helyi idő szerint reggel fél nyolckor történt a 4-es számú autópálya egyik lehajtójánál. A hatalmas vascső egy fémhulladékokat szállító teherautóról zuhant le, miután a sofőr, Antonio Santiago Wharton az autópályára vezető felüljárón elvesztette uralmát a jármű felett, és a korlátnak ütközve felborult.

Escobar hatalmas szerencsével úszta meg élve, hogy a cső telibe találta autóját. Ha csak egy fél méterrel balra zuhan rá, biztosan halálra zúzta volna – mondta el a floridai autópálya-rendőrség szóvivője. Kim Montes őrmester a New York Daily Newsnak nyilatkozva hozzátette: ha más is ült volna Escobar autójában, akkor ez egy halálos baleset lett volna.

Fotó: Florida Highway Patrol

A rendőrség közlése szerint Escobarnak esélye sem volt arra, hogy elkerülje a balesetet, hiszen nem láthatta, hogy mi fogja felülről eltalálni. A férfi a beszámolók szerint önerőből jutott ki autójának roncsai közül, és járni is tudott.

A mindössze kisebb sérüléseket szenvedett férfit csak elővigyázatosságból szállították kórházba, ahonnan még aznap ki is engedték. Felesége a WFTV híradójának elmondta: Escobar semmire sem emlékszik a balesetből.

A teherautót vezető Whartont gondatlan vezetés miatt büntette meg a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik