Nagyvilág

Talicskával loptak el egy százkilós aranyérmét egy berlini múzeumból

Ismeretlen tettesek még márciusban tulajdonítottak el egy értékes aranyérmét egy berlini múzeumból. A rendőrség szerdán több embert letartóztatott és házkutatásokat tartott az üggyel összefüggésben.

A rablók állítólag létrán másztak be a Bode múzeumba, majd talicskával tolták haza az 53 centiméteres aranyérmét. A rendőrség múlt héten közölt a gyanúsítottakról egy felvételt, amit egy vasútállomás térfigyelő kamerája rögzített róluk.

A kanadai Big Maple Leaf (magyarul nagy juharlevél) száz kilogramm színtiszta 24 karátos aranyból készült, és 4,2 millió dollárt, átszámítva több mint egymilliárd forintot ér.

A hatóság emberei nem bukkantak az ellopott értéktárgy nyomára. Azt feltételezik, hogy már beolvasztották vagy eladták a tolvajok.

Azt senki nem tudja, hogy a bűnözőknek hogy sikerült bejutniuk a múzeum golyóálló üvegein keresztül és hogy jártak túl a riasztórendszer eszén.

A nyomozáshoz közelálló források szerint a gyanúsítottak egy hatalmas arab család tagjai, akik hírhedtek a szervezett bűnözésről.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik