Nagyvilág

A hetedik rejtélyes haláleset a „gyilkos szigeten”

A gyíkok félig megették a 30 éves nő holttestét.

Újabb külföldi turista lelte halálát a thaiföldi Ko Tao szigeten. Az áldozat a 30 éves belga Elise Dallemange.

A nő két éve utazgatott Ázsiában, halála előtt egy jógatáborban volt Ko Pha Ngan szigetén. Április 17-én még beszélt Skype-on édesanyjával, akinek elmondta, hogy hazautazik, és már meg is vette a jegyeket.

Elise Dallemange-t április 28-án helyi lakosok holtan találták az erdőben, egy fára felakasztva. Addigra a gyíkok megették a holttest egy részét.

A fiatal utazó a Szatja Szái Bába által alapított mozgalom tagja volt, egy helyi guruval élt. A thaiföldi hatóságok értesítették a nő haláláról anyját, Michele van Egtent, aki azonban nem hisz a rendőrségnek: biztosra veszi, hogy lánya nem lett öngyilkos. Egyrészt az utolsó beszélgetéseik során semmi jele nem volt annak, hogy a lánya esetleg depressziós lenne, másrészt pedig Elise, mint említettük, már megvásárolta a hazaútra szóló jegyeket.

A Mirror szerint a helyi hatóságok valamiért titkolóznak a rejtélyes halálesetekről, és az újságírók sem írhatják meg ezeket a sztorikat. Elise anyjának megígérték, hogy elküldik a lánya boncolási jegyzőkönyvét, de Michele van Egten egyelőre nem kapta meg az iratokat.

Elise három év alatt a hetedik turista, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét Ko Taón, amit épp ezért már a „gyilkos szigetnek” is neveznek.

Két brit fiatalt 2014-ben meggyilkoltak a szállodájuk közelében, a nőt meg is erőszakolták; egy Wight-szigeti férfi a hotel medencéjében vesztette életét; egy angol lány antibiotikum és alkohol fogyasztása után halt meg, de a hatóságok nem folytattak alapos nyomozást az ügyében.

Egy 25 éves angol férfi a tengerbe fulladt, egy 23 esztendős orosz nőnek nyoma veszett – azóta sem találják; egy francia fiatalra pedig szintén felakasztva találtak rá a hatóságok, és annak ellenére öngyilkosságot állapítottak meg, hogy a fiú kezei hátra voltak kötözve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik