Nagyvilág

A manchesteri orvoskonferencia résztvevői is beszálltak a mentésbe

A merénylet után sokan a városban rekedtek, de a manchesteriek gyorsan reagáltak és minden létező módon próbálnak segíteni. Sokan ajánlottak fel szálláshelyeket, de egy a koncert helyszíne közelében található szállodában is fogadták azokat, akiknek nem volt hol aludniuk.

Villámgyorsan terjedni kezdett a #RoomforManchester címke a közösségi oldalakon: itt lehet látni a szálláshelyeket, amelyeket a helyi lakosok és szolgáltatók ajánlottak fel a bajba jutottaknak. Andy Burnham polgármester is jelezte Twitter-oldalán ezt a lehetőséget.

A politikus reggeli sajtótájékoztatóján elmondta: „Nehéz felfogni a történteket, és ha szavakba kell önteni, a sokk, a düh és a fájdalom az, amit érzünk.”

Manchester rengeteg üzlete, étterme és bárja hosszabbította meg nyitva tartását, hogy ingyen ételt, italt, menedéket kínáljanak a rászorulóknak. A taxisofőrök ingyen fuvarokat vállaltak.


A 60 éves Jon Endsor, aki pólókat árult a koncert alatt a stadion melletti taxidrosztnál, a robbantás után a pólóival látott neki a sebesültek bekötözésének, majd a maradék áruját szétosztotta sérültek között.

A városban épp egészségügyi konferenciát rendeztek, így a rendezvényre érkezett orvosok azonnal készenlétbe helyezték magukat, és a régóta túlórázó helyi kollégáik segítségére siettek.

(via Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik