Nagyvilág

Óriási Le Pen-ellenes molinót feszítettek ki az Eiffel-toronyra

Választási molinót akasztottak ki a párizsi Eiffel-toronyra pénteken a Greenpeace szervezet aktivistái, melyen a Francia Köztársaság jelmondata, a “Szabadság, egyenlőség, testvériség” szerepel és egy felszólítás: “Állj ellen!”, amivel arra biztatták az embereket, hogy szavazzanak Marine Le Pen, radikális jobboldali jelölt ellen vasárnap, az elnökválasztás második fordulójában.

Jean-Francois Julliard, a szervezet franciaországi képviseletének vezetője a francinfo közszolgálati rádiónak azt mondta:

Azt akartuk mondani, hogy ellene vagyunk a nacionalizmus és a tekintélyelvűség terjedésének Franciaországban és más országokban. Így akartunk emlékeztetni mindenkit arra, hogy mozgósításra van szükség a szabadság, egyenlőség és testvériség értékeinek megvédésére.

Az elnökválasztás második fordulójában a radikális jobboldali Marine Le Pen a centrista Emmanuel Macronnal mérkőzik az elnöki posztért május 7-én, vasárnap. Az előrejelzések Macron győzelmét vetítik előre, így ő lenne az ország elnöke az elkövetkező öt évben. A Greenpeace a kampány utolsó napján rukkolt elő akciójával.

(mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik