Nagyvilág

“Örökre a lányunk marad” – Tíz éve tűnt el Madeleine McCann

Május 3-án lesz tíz éve, hogy eltűnt a hároméves Madeleine McCann a portugáliai Praia da Luzban, ahol a család nyaralt. Szülei letették aludni Maddie-t és testvéreit, majd elmentek egy tapas bárba. Akkor látták utoljára kislányukat.

A házaspár évfordulón adott interjújában arról beszélt, hogy az elmúlt öt évben komoly előrelépéseket tett a rendőrség lányuk felkutatásában.

Gerry McCann, Maddie édesapja elmondta, feleségével minden nap azon dolgoztak, hogy mielőbb megtalálják a gyermeket.

Ez eddig nem vezetett eredményre. De még mindig előre tekintünk, van reményünk

– fogalmazott.

Kiemelték, hogy amikor a brit rendőrség nyomozást indított az ügyben, óriási terhet vettek le a vállukról egyénileg és mint család is.

Igazságtalanság, hogy az első portugál vizsgálatot lezárták eredménytelenül úgy, hogy proaktívan senki nem tett kislányunk hollétének felderítéséért. Minden szülő átérzi a helyzetünket.

Fotó: Europress

Mint mondták, mióta a rendőrség összeszedte magát, rengeteg információt gyűjtöttek be, és ezáltal a több száz lehetséges forgatókönyv tíznél is kevesebbre csökkent.

Az eddig 11 millió fontot, átszámítva több mint négymilliárd forintot felemésztő eljáráson négy detektív dolgozik éjt nappallá téve.  A házaspárt rengeteg kritika érte, amiért ilyen sok pénzt áldoz a rendőrség gyermekük ügyére, pedig a nyomozás során több más bűntényre is fény derült.

 

 

Korábbi portugál nyomozójuk, Goncalo Amaral könyvet írt a történetükből azt állítva, hogy megrendezték gyermekük elrablását. Feljelentették őt, majd betiltották a könyv árusítását Portugáliában, de végül a legfelsőbb bíróság hatályok kívül helyezte az ítéletet.

Madeleine elrablása előtt úgy érezték, tökéletes ötös családjuk van.

Sajnos már csak négyen vagyunk. De elfogadtuk, és ez fontos. Az elmúlt öt évben tartalmas időt tudtunk eltölteni az ikrekkel és folytattuk a munkánkat is. Egy bizonyos idő után realizálni kell, hogy az idő nem áll meg és biztosítanunk kellett a gyerekeknek, hogy olyan életük legyen, amilyet megérdemelnek.

Ezzel együtt az anya mostanáig vásárol neki karácsonyi és születésnapi ajándékokat, még ha nem is tudja átadni.

Még mindig a lányunk és örökre az is marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik