Nagyvilág

A Fülöp-szigeteki diktátor adott egy jó tanácsot Trumpnak

Az amerikai elnöknek nem kellene éleznie az ellentéteket Észak-Koreával, engednie kellene, hogy azt az országot Kína "kezelje", mert csak így lehet elkerülni a végzetes háborút a térségben - mondta szombaton Manilában Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök, aki a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége csúcstalálkozójának volt a házigazdája.

A Fülöp-szigeteket, Indonéziát, Malajziát, Szingapúrt, Thaiföldet, Bruneit, Vietnamot, Laoszt, Mianmart és Kambodzsát magában foglaló regionális szervezet e fórumán Duterte elmondta, hogy beszélni készül telefonon Donald Trump amerikai elnökkel. Elmondta, hogy kifejti majd véleményét az észak-koreai kérdéssel kapcsolatosan. Szerinte a Fehér Ház lakójának nem kellene éleznie az ellentéteket Phenjannal, vissza kellene fognia magát ezen a téren, és ez nem az engedékenység, a megadás jele lenne, hanem annak a módja, hogy el lehessen kerülni az Ázsia egészét magával ragadó

nukleáris holokausztot.

Az Egyesült Államoknak – mint a világ legnagyobb hatalmának – óvatosságot és türelmet kellene tanúsítania, nem lenne szabad engednie az észak-koreai elnök provokációinak. Duterte szerint Kim Dzsong Un olyan alak, aki szeret rakétákkal játszadozni, és el akarja pusztítani a világot. “Nem szabad belemenni az ő játszmáiba” – mondta a Fülöp-szigeteki elnök.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik