Members of the religious group 'Jehova's Witnesses' distribute their brochures in Munich, Germany, 27 July 2015. They are also offering Chinese-language versions of their booklets due to the many tourists from China. Photo: Matthias Balk/dpa
Külföld

Betiltották a Jehova Tanúit Oroszországban

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2017. 04. 20. 19:47

Szélsőséges szervezetnek minősítették a kisegyházat.
Korábban a témában:

Betiltotta az orosz legfelsőbb bíróság a Jehova Tanúi kisegyházat, mert „szélsőséges szervezetként” tekintenek rá.

Korábban az igazságügyi minisztérium kérte, rendeljék el a felekezet Szentpétervár közelében működő országos székhelyének bezárását. Az orosz hatóságok a Jehova Tanúi több kiadványát is felvették a tiltott szélsőséges publikációk listájára, az ügyészség pedig azzal érvel, hogy olyan szervezetről van szó, amely családokat választ szét, gyűlöletet kelt, emberi életeket fenyeget. A bírósági döntéssel a felekezet vagyona állami tulajdonba kerül.

Az egyház szerint a hatóságok hamis képet festenek róluk, egyik vezetőjük, Jaroszlav Szivolszkij az ítélet után azt mondta, megdöbbentette a döntés, és fellebbezni fog.

A Jehova Tanúit az 1870-es években alapították Amerikában. Azt vallják, hogy a Bibliából kiindulva új következtetésekre jutnak, és elvetik az olyan régi, „téves” tanokat, mint például a kereszt tisztelete. A tagoktól azt is megkövetelik, hogy feltétel nélkül vessék alá magukat a felekezet akaratának és céljainak.

A felekezetnek saját adatai szerint 175 ezer híve van Oroszországban. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.