Élet-Stílus

A Jehova Tanúi homofób rajzfilmmel akarja megváltoztatni a gyermekek véleményét a családról

Ami furcsa módon egybevág a magyar miniszterelnök néhány napja hangoztatott véleményével.  

Néhány nappal ezelőtt Orbán Viktor a magyar demokráciáról, a melegházasságról és a migránshelyzetről beszélt a portugál Espressónak, többek közt kijelentve:

“Egy alma nem kérheti azt, hogy hívják körtének […] Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat.”

Az azonos neműek házassága természetesen Magyarországon továbbra sincs napirenden, de a hosszú interjúból kiragadott részlet szerint együttélésüket sem nevezhetjük családnak.

A helyzetről hasonlóan vélekedik az amerikai gyökerű Jehova Tanúi is, akik 1989 óta Magyarországon is egyházként vannak bejegyezve.

Gyermekeket megcélzó, számukra fontos történéseket, valamint a vallással kapcsolatos kérdéseket megválaszoló animációs sorozatuk legújabb, immár 22. epizódjában egy kislányt ismerhetünk meg, aki az osztályteremben meglátja egy társa saját családjáról készített rajzát, melyről kiderül – kapaszkodjanak –, hogy Carrie-nek két anyukája van.

jehova

Hazaérve elmeséli ezt édesanyjának, hozzátéve, hogy a két nő házasságban él, a tanár szerint pedig “csak az számít, hogy szeretik egymást és boldogok.”

Az anyuka persze nem igazán fogadja el ezt az elvet. Kijelenti, hogy Jehova szabályait kell betartaniuk, hiszen ő azt akarja, hogy mi boldogok legyünk, sőt, a módot is tudja, hogy hogyan lehetünk a legboldogabak. Ezért is találta ki úgy a házasságot, ahogyan azt most ismerjük.

Úgy érted, egy férfi és egy nő közt? – kérdez vissza a kislány.

Természetesen! – válaszolja az anya, és egy zavaros példán keresztül – elvégre egy repülőgépre sem szállhatunk fel tiltott dologgal – bizonyítja be, hogy néhány dolgot bizony hátra kell hagynunk ahhoz, hogy bejuthassunk a Paradicsomba.

A lány úgy tűnik, hogy megértette a leckét, hiszen megígéri, hogy mesél majd a fura nőkkel élő barátnőjének a Paradicsomról, a szabályokról és Jehováról, és biztosan megemlíti majd azt is, hogy így szegények bizony sosem juthatnak be a Paradicsomba, és maximum a kerítés mellől integethetnek majd befelé.

2016 tavaszán előítéletes, bigott gyerekeket nevelni nem biztos, hogy a legjobb ötlet, hiszen ez mindamellett, hogy kevésbé toleránssá teszi a gyerekeket az iskolaévek alatt érkező ingerekkel szemben, de még felesleges vitákat is generál, rontva beilleszkedési esélyeiket a kortársak közé.

A korábbi epizódok egyébként magyar szinkronnal is megjelentek, közülük ez talán a legfurcsább:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik