Nagyvilág

Kilenc hónapos ikreit veszítette el az apa a szíriai gáztámadásban

Egy fotó, ami tökéletesen rávilágít, mekkora pusztítást végzett a keddi vegyifegyver-támadás az észak-szíriai Han Sejkun településén. A legutóbbi adatok szerint hetven civil meghalt az Aszad-rezsim által kivitelezett akcióban.

A 29 éves Abdel Hameed Alyousef fájó búcsút vett csecsemőitől. A gyászoló apáról megrendítő fotók készültek, amint egy járműben karjaiban tartja gyermekei élettelen testét.

Végig mellettük voltam, és én hoztam őket ki a házból az anyjukkal együtt. Eszméletüknél voltak, de tíz perccel később már éreztük a szagot

– mondta Alyousef az AP tudósítása szerint.

Mikor ikrei és párja rosszul lettek, azonnal értesítette az orvosokat, majd magukra hagyta őket, hogy a család többi tagja után kutasson. Két testvére, két unokaöccse és unokahúga holttestére is rátalált.

Fotó: MTI

Mire visszaért, már gyermekei és felesége is halottak voltak.

Senkit nem menthetek már meg, mindenki meghalt

– fogalmazott.

A férfi is belélegezte a vegyi anyagot, ezért kórházba ápolják. Életben maradt unokatestvére szerint rosszul néz ki, ami érthető is, mivel óriási veszteség érte.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője azt nyilatkozta, elsődlegesen a Bassár el-Aszad elnök vezette rezsim felelős a támadásért. A történteket Ferenc pápa is elítélte.

(Business Insider)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik