Külföld

Tagadja az anya, hogy gúnyolta a lányát, aki élőben közvetítette az öngyilkosságát

24.hu
24.hu

2017. 03. 14. 18:08

Könnyekben tört ki a floridai anya, miközben arról beszélt, hogy 14 éves lánya egy élő Facebook-videóban követett el öngyilkosságot. A hatóságok azonban nem hisznek neki. Úgy gondolják, hogy a nő nem csak nyugodtan végignézte, amint a lánya megöli magát, de közben végig gúnyolódott vele.

Naika Venant egy nevelőotthon fürdőszobájában, több száz néző szeme láttára akasztotta fel magát január 22-én. A közvetítés három órán át tartott, közben a lány több barátja és ismerősre próbálta lebeszélni Naikát az öngyilkosságról, mások pedig gúnyolódtak vele. Többen azzal vádolták a lányt, hogy kamu az egész, csak egy kis figyelemre vágyik.

Naika Venant (Fotó: Facebook)

Naika évek óta élt különböző nevelőotthonokban, melyekben állítólag elhanyagolták, és szexuálisan zaklatták. Gina Caze, a lány anyja a floridai gyermekvédelmi rendszert hibáztatja. Az ügyvédjével tartott sajtótájékoztatón azt mondta, azt hitte, a lánya biztonságban van, most mégis el kell temetnie.

Válaszul a floridai családügyi és gyermekvédelmi hivatal nyilvánosságra hozott egy jelentést, ami azt állítja, hogy Gina Caze nem csak végignézte lánya öngyilkosságát, de a gúnyolódók egyike volt. A nő ügyvédje ezt cáfolta. Szerinte, Caze csak a lánya halála után értesült a történtekről, és jó ideig abban a hitben volt, hogy a videó csak színjáték.

A hivatal jelentése részletezi, mennyire problémás volt Naika és az anyja kapcsolata. A lány csak öt éves volt, amikor kiderült, hogy az anyja már többször megverte. A gyermek egy alkalommal rejtélyes körülmények között kötött ki egy kórház sürgősségi osztályán, egy másik alkalommal pedig, az anyja egy férfi gondjaira bízta, aki étlen-szomjan magára hagyta a kislányt.

Amikor Naika 11 éves volt, elszökött otthonról, mert félt tőle, hogy az anyja megveri. A jelentés szerint Caze akkor azt mondta rendőröknek, hogy vissza ne vigyék hozzá a lányát, mert komolyan bántani fogja. A nő ügyvédje szerint azonban, Caze soha nem mondott olyat, hogy minden kapcsolatot meg akar szakítani a gyermekével.

(Kiemelt képünkön Gina Caze sajtótájékoztatója, fotó: Youtube)

(via People)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.