Nagyvilág

Kihordja agy nélkül fejlődő magzatát az anya, hogy felajánlhassa gyeremeke szerveit

Mikor Keri Young megtudta, hogy a benne növekvő magzat agy nélkül fejlődik, a nő élete legszörnyűbb döntését kellett meghoznia. Keri hatalmas önzletlenségről tanúbizonyságot téve, vállalva a kockázatot úgy határozott, hogy a súlyos fejlődési rendellenesség ellenére világra hozza a babáját.

Azért, hogy a szerveivel megmentsen olyanokat kicsiket, akiknek szervdonorra van szükségük.

A lány történetét a férje, Royce Young írta meg, aki az ESPN-nél dolgozik, mint újásgíró.

Felelőtlenség lett volna nem így cselekszünk, és nem segítünk másokon.

Magyarázta felesége döntését Royce a CNN-nek.

A család a terhesség 19. hetében, egy ultrahangvizsgálatnak köszönhetően tudta meg, hogy egy ritka rendellenesség miatt a magzat agy nélkül fejlődik Keri szervezetében. Keri ekkor összeomlott, zokogásban tört ki, majd nemsokkal később azt kérdezte az orvostól, hogy amennyiben vigyáz a kicsire, a szerveit fel tudják-e ajánlani jótékony célra.

Az egészben a legszívszorítóbb a kihordás időszaka, hiszen ekkor Kerit minden apró moccanás, vagy terhességgel járó pillanat arra emlékezteti, hogy egy olyan kicsit hord a szíve alatt, akinek a születése után nemsokkal meg kell majd halnia. A kismama elmondta, hogy a kihordást nem csak és kizárólag a szervek felajánlása miatt csinálja végig, úgy érzi, hogy a benne növekvő kis életnek jár annyi, hogy legalább megszülethessen és élhessen, még akkor is, ha csak nagyon rövid időről van szó.

A szülők már nevet is adtak a kislányuknak, Evának hívják majd abban a kis időben, amíg velük lesz.

CNN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik