Nagyvilág

Börtönbe megy a férfi, aki feszítővassal ütött agyon egy kengurut

Bűnösnek vallotta magát az a két ausztrál férfi, akik azért álltak bíróság elé, mert egy házi videofelvétel tanúsága szerint, feszítővasakkal brutálisan agyonvertek egy kengurut. Az eset során vezető szerepet játszó Craig Jamie House tizenegy havi letöltendő börtönbüntetést, míg társa, Vance Geoffrey Jarvis tízezer ausztrál dolláros (közel hárommillió forintos) bírságot kapott.

A videót, ami 2015 nyarán készült, egy teljesen más ügyben végzett házkutatás során, egy szmámítógép átvizsgálása során találták meg a rendőrök. A felvételen látszik, hogy a feszítővasakkal felfegyverzett férfiak, House kutyájának segítségével közrefogják a rémült kengurut, először kisebb szikladarabokkal dobálják, majd House megközelíti, hogy megüthesse a feszítővassal.

A bíróságon bemutatott teljes felvételen az látható, hogy House folyamatos parancsolgatása közben a két férfi percekig ütlegeli az állatot, mielőtt House kihúzza a vízből. A férfi a bíróságon azt mondta, hogy a húsáért ölte meg az állatot, ugyanis akkoriban nagyon rossz anyagi helyzetben volt. Hozzátette: azért ilyen barbár módszert választott, mert két évvel az esetet megelőzően bevonták a lőfegyverviselési engedélyét, ő pedig nem akart illegálisan puskát tartani.

Evan Shackleton azonban nem hitt neki, azt mondta, a felvételen jól látható, hogy a férfi örömét leli a kenguru kínhalálában. „Percekig nem emberként viselkedett” – mondta a bíró House-nak. Ez az első eset, hogy Nyugat-Ausztráliában letöltendő börtönbüntetést szabtak ki egy kenguru megöléséért.

(via ABC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik