Nagyvilág

Elítélték a lányt, aki ki akarta próbálni, milyen érzés gyilkolni

A következő 15 évet biztosan börtönben tölti a 19 éves Pearl Ophelia Moen, aki kis híján halálra késelt egy vadidegen nőt 2015 novemberében a texasi Austinban. A lánynak egyetlen indítéka volt a brutális támadásra: ki akarta próbálni, hogy milyen érzés embert ölni. A hozzátartozói buktatták le.

A kórházi nővérként dolgozó, 23 éves áldozatnak hosszúra nyúlt a randevúja a támadást megelőző éjszakán. Jóval többet ivott a kelleténél, elaludt a járdán a társasház előtt, amelyikben lakott. Amikor az éppen arra járó Moen meglátta őt, egy darabig egy közeli bokor mögül figyelt, majd amikor úgy érezte, tiszta a terep, kést rántott, és rávetette magát. Bár a nővér közben felébredt, a lány huszonegyszer szúrta meg, mielőtt elrohant a helyszínről.

Az áldozat, bár rengeteg vért vesztett, a tüdeje összeomlott illetve maradandó idegrendszeri-, és ínsérüléseket szenvedett, csodával határos módon túlélte a támadást. Bár voltak szemtanúk, és Moen elhagyta az egyik gyűrűjét a helyszínen, mivel az áldozatot semmi sem kötötte az elkövetőhöz, a rendőrség sokáig a sötétben tapogatózott. Az ügyben csak akkor következett be áttörés, amikor Moen anyja megkereste a nyomozókat.

Három hónappal a támadás után, 2016 februárjában egy vitát követően a lány késsel támadt az anyjára és megsebesítette. Az asszony a rendőrséghez fordult, majd amikor meglátta a novemberi késelés vélt elkövetőjéről készült fantomképet, elmondta a nyomozóknak, hogy a rajz hasonlít a lányára. Később azt is elmondta, hogy Pearl nemrég elveszítette az egyik aranygyűrűjét.

A nyomozók a lány barátját is kihallgatták, aki elmondta, hogy Pearl beszélt neki arról, hogy megölt valakit korábban, de ő nem hitt a lánynak. A perdöntő bizonyíték Pearl Moen naplója volt, amit egy házkutatás során foglaltak le a nyomozók. Többek között ez állt benne:

„Oké, rendben: az izgalmas résszel kezdem. Ma halálra késeltem egy ártatlan nőt. (Mivel már hajnali egy óra van, valójában tegnap történt.) Abszolút fantasztikus volt. A gyilkolás annyira felpörgetett, mint még soha, semmi, olyan metszően valótlan érzés. Villanások és szikrázás. Adrenalin és sokk. Harc és repülés. Hogyan is írhatnám le? Az egész annyira valószerűtlen volt. Büszke vagyok magamra, legalább hússzor megszúrtam. Talán többször. Nem számoltam. Megragadott és visítozni kezdett, hogy mi a franc, segítség, meg hagyj békén.

Talán meg kellene magyaráznom, miért csináltam. Már azon kívül, hogy egy gyilkos pszichopata vagyok. Nagyon gyűlölöm most az embereket. Tegnap elveszítettem az egyik aranygyűrűmet, amit egész életemben hordtam a nyakamban egy láncon. A lány tépte le, akit megöltem. Fura dolog a végzet…”

Moen, akinek korábban mentális, és drogproblémái voltak, de büntetlen előéletű, beismerte a tettét. Gyilkossági kísérlet vádjával állt bíróság elé, ami maximum húsz év börtönnel büntethető, de az ügyészséggel kötött alku értelmében a lány csak tizenöt évet kapott.

(via CBS, People)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik