Nagyvilág

Élőben közvetítették a Facebookon egy nő csoportos megerőszakolását

A 31 éves nőre a svédországi Uppsala egyik lakásában támadtak rá. A rendőrök nem sokkal később már őrizetbe is vették őket.

A svéd hatóságok őrizetbe vettek vasárnap három férfit, akik élőben közvetítették egy több tízezer fős zárt Facebook-csoportban, ahogy megerőszakolnak egy nőt – jelentette a helyi sajtó. A támadás Uppsala város egyik lakásában történt vasárnap délelőtt. A hatóságokat a csoport egyik tagja értesítette, miután látta, hogy mi történik a felvételen.

A svéd sajtóban megjelent beszámolók szerint az áldozat szinte teljesen eszméletlen állapotban volt, amikor letépték róla a ruhát, és látni lehetett, hogy az egyik férfi ráfekszik. „Meg lettél erőszakolva” – mondta a közvetítés végén egyikük, mielőtt nevetésbe tört ki. „Hárman egy ellen, ha-ha-ha” – kommentelte a csoport egyik tagja a videó alá.

A három férfi ezután egy újabb élő videót tett közzé az oldalon, amin a beszámolók szerint arra kényszerítették a nőt, hogy kijelentse, nem lett erőszak áldozata. Egy szemtanú elmondása szerint az egyik férfi mondta meg a nőnek, hogy mit kell mondania. A felvétel azzal ért véget, hogy a rendőrök betörtek a lakásba.

A hatóságok három férfit tartóztattak le, akik 1992-ben, 1996-ban és 1998-ban születtek. Áldozatuk 1986-os születésű volt – közölte a helyi rendőrség. A helyi sajtó információi szerint a legidősebbnek már volt dolga a törvénnyel,  és korábban droggal kapcsolatos bűncselekményekért, valamint erőszakos támadásokért ítélték el.

Bár az első hírekben még az szerepelt, hogy a hatóságok birtokában van a felvétel, hétfőn az ügyészek arra kérték az embereket, hogy juttassák el hozzájuk a teljes videót, ha az a birtokukban van. Az ügyészség közlése szerint „egyes jeleneteket láttak”, de nem azokat a részeket, amiken az erőszakot lehet látni. Egyben arra kérték az embereket, hogy az áldozat érdekében a felvételt ne osszák meg a közösségi oldalakon.

A nyomozásról az esetről szexuális tartalma miatt nem hoztak nyilvánosságra részleteket a svéd hatóságok. Csak annyit közöltek, hogy a két embert gyanúsítottként vettek őrizetbe, egyet pedig feltételezett elkövetőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik