Nagyvilág

Barack favicceiről és az idegenek szeretetéről szól Obamáék karácsonyi videója

Megjelent az elnöki pár nyolcadik és egyben utolsó karácsonyi üdvözlete.

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! Az ünnepek egyik legjobb része az, amikor a számunkra különleges emberekkel tölthetjük el az időt

– nyitotta a videót Barack Obama, majd Michelle rögtön felidézte az első üdvözletüket, ami idén lett hét éves és ahol Barack férje nevetőgörcsöt kapott.

Ezután a first lady elmondta, igazán kiváltságos helyzet volt megélni ezt az időszakot a Fehér Házban, majd előjöttek a számok:

  • az évek során több mint félmillió vendéget fogadtak,
  • a séfek kétszázezer karácsonyi süteményt sütöttek,
  • Barack pedig számtalan faviccel szórakoztatta az amerikaiakat.

Az is kiderült, hogy az idei év témája az ünnepek ajándéka.

A dekoráció is ehhez igazodik és azt is elmondták, hogy számukra az elmúlt nyolc év legnagyobb ajándéka az a megtisztelés volt, hogy elnöke, illetve first lady-je lehettek az Amerikai Egyesült Államoknak. Beszélnek arról is, hogy a recesszió után lábra állították az országot, fejlesztették az egészségügyet és kivívták a külföldi országok tiszteletét az Államoknak.

Úgy kezeljünk másokat, ahogy szeretnénk, hogy velünk is foglalkozzanak

– foglalta össze Michelle Obama, majd hozzátette: ápoljuk a betegeket, etessük a szegényeket és üdvözöljük az idegeneket függetlenül attól, hogy honnan érkeznek és hogyan gyakorolják a hitüket.

Ezután megemlékeztek azokról a katonákról is, akik karácsonykor a hazájuktól távol szolgálnak, majd kellemes ünnepeket kívántak mindenkinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik