Nagyvilág

Ámokfutást rendezett Donald Trump a Twitteren

Kitart amellett, hogy választási csalás történt, de szerinte a CNN riporterének kellene bizonyítania, ha mégsem.

Szórakoztató ámokfutást vitt véghez Donald Trump hétfőn este a Twitteren. Bár ő nyerte az elnökválasztást, most amellett kardoskodik, hogy igenis választási csalás történt. Azt állítja, hogy több millió szavazatot csaltak el tőle, bár ennek az égvilágon semmi jelentősége nincs abból a szempontból, hogy ő lesz a hivatalba lépő elnök januárban.

Hétfőn este a CNN washingtoni tudósítója, Jeff Zeleny arról beszélt, hogy a leendő elnöknek bizonyítékot kellene szolgáltatnia arról, hogy valóban csalás történt, máskülönben alaptalan a vádaskodása. Trump erre a Twitter-oldalán kezdett dühöngeni.

A CNN annyira szégyelli magát Hillary Clinton totális támogatása, majd veresége miatt, hogy azt se tudják, mit csináljanak

– írta Trump, aki más twitterezők bejegyzéseit is idézte. Az egyikben nagyjából részmunkaidős firkásznak nevezték Zelenyt, egy másikban – amit Trump egy 16 éves twitterezőtől vett át – az áll, hogy Zeleny rossz riporter, és neki kellene bizonyítania azt, hogy nem történt választási csalás.

Jeff Zeleny, miféle bizonyítéka van arra, hogy Donald Trump ellen nem adtak le több millió hamis szavazatot? Újságíró? Végezze a munkáját!

– áll az egyik bejegyzésben, amit a leendő elnök kitett a saját Twitterére.

Trump kirohanásaira a CNN tudósítója is reagált:

Jó estét! Példákat keresünk a választási csalásra. Kérjük, küldjék el nekünk. Egy teljes munkaidős újságíró.

(Politico)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik