Nagyvilág

A kormány már más országoknak is milliárdos kölcsönt ad stadionépítésre

Egyes koszovói források szerint a magyar kormány 40 millió eurós, azaz 12,3 milliárd forintos kamatmentes kölcsönt adna a koszovói nemzeti stadion felépítésére, ha azt egy magyar cég építheti fel – írja az Index.

A Külügyminisztérium szeptember 14-i koszovói látogatásán merült fel az elképzelés, ekkor az ország sportügyi minisztere, Kujtim Shala arról tájékoztatta a magyarokat, hogy kölcsönökből fejlesztenének koszovói sportlétesítményeket. A magyar félt érdekelte az elképzelés, a további tárgyalások már Budapesten zajlottak. Október 17-én már a nemzeti stadion építésével kapcsolatos megbeszélések zajlottak.

A látogatás alatt Kujtim Shala megnézte a Groupama Arénát is, amit “nemzeti stadionként” mutattak be neki. A Kosovan Football nevű Twitter oldal szerint a terv az, hogy Magyarország egy év alatt 40 millió euró értékben épít egy 25 ezer fős Groupama Arénát Pristinában.

A Külügyminisztérium oldalán ugyan nincs információ arról, Szijjártó mikor tárgyalt a koszovóiakkal, az EMMI honlapjának beszámolója is kihagyta a stadionépítés kérdését a beszámolójából. Bezzeg a koszovóiak három közleményt is kiadtak a témáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik