Nagyvilág

Nemi szervéről küldött fotót szomszédjának a burlingtoni tömeggyilkos

Az áruházi lövöldözés áldozatai között egy rákból gyógyult fiatal lány is van.

Tartott szomszédja attól a húszéves férfitól, aki öt embert megölt péntek este a Washington állambeli Burlington bevásárlóközpontjában. Az asszony szerint Arcan Cetin olyan ijesztő, goromba és ellenszenves volt, hogy készenlétben tartott miatta egy sokkolót a bejárati ajtónál. Többször is volt összetűzése a törvénnyel, saját nevelőapjának is nekiment.

A férfit szombaton, csaknem egy napig tartó üldözés után elfogták. Csak 2013 óta több mint fél tucatnyi büntetőügye volt. Cetin Törökországból költözött az Egyesült Államokba, állandó tartózkodási engedélye volt.

Szomszédja, a 21 éves Amber Cathey azt mondta: három hónapja költözött Cetin szomszédságába, akitől annyira tartott, hogy a társasház fenntartóinál is panaszt emelt. A nő egyebek mellett elárulta, hogy szomszédja az interneten fotót küldött neki a nemi szervéről, amire válaszul letiltotta. Korábban egyébként ugyanabba a középiskolába jártak, de Cathey szerint már akkor is rémisztően viselkedett. A nő inkább egy másik bejáraton, kerülőúton ment be a saját lakásába, amikor látta Cetin autóját a ház előtti parkolóban.

Tavaly decemberben Cetint egyébként eltiltották a fegyverviseléstől, miután bíróság elé került amiatt, hogy bántalmazta nevelőapját.

Az áldozatokról a hatóságok még nem közöltek információt, de a Seattle Times arról írt, hogy egyikük egy 16 éves lány, aki korábban meggyógyult a rákból. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik