Nagyvilág

A nyilvános önkielégítés nem bűncselekmény Olaszországban

Nem számít bűncselekménynek a nyilvános maszturbálás, ha azt nem kiskorúak előtt végzik – szól az olasz legfelsőbb bíróság friss ítélete.

A döntés egy 69 éves, csak PL néven említett férfi ügyében született, akit a Szicília keleti partján fekvő Catania városában, a helyi egyetemen kaptak nyilvános önkielégítésen. A férfit 2015 májusában vádolták meg, majd első fokon el is ítélték: háromhavi börtönt, és 3200 eurós (közel egymillió forintos) bírságot kapott.

PL ügyvédje azonban fellebbezett, a legfelsőbb bíróság pedig júniusban úgy ítélkezett, hogy a férfi nem követett el bűncselekményt, mert csak egyetemisták látták őt maszturbálni, kiskorú azonban egy szál sem. Az ítéletet most hozta nyilvánosságra a bíróság.

Az ügy visszakerült a cataniai helyi bíróságra, ahol azt kell eldönteni, hogy PL mekkora bírságot fizessen. Az összegnek 5 ezer és 30 ezer euró (1,55 millió és 92,6 millió) forint között kell lennie. A kiskorúak előtt végzett nyilvános önkielégítés továbbra is bűncselekmény Olaszországban, amit négy és fél évig tartó börtönnel büntetnek.

(CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik