Nagyvilág

Sárkányröptetés közben halt meg két gyerek és egy férfi Indiában

Meghalt két gyermek és egy felnőtt férfi miután sárkányröptetés közben mindhármuk torkát a sárkányok üvegszilánkokkal preparált zsinórjai vágták el hétfőn, Újdelhiben.

Indiában a függetlenség napját ünnepelték augusztus 15-én, sokan hagyományos sárkánycsatával, aminek lényege, hogy a résztvevők megpróbálják az ellenfeleik sárkányait leszakítani zsinórjaikról.

A négy- és hatéves gyermek egymástól független balesetekben, de ugyanúgy haltak meg: autóban utaztak a sárkányröptetés közepén, és kidugták a fejüket a napfénytetőn. A huszonkét éves férfi motorral utazott, amikor beleakadt egy borotvaéles zsinórba. A halálesetek miatt senkit sem tartóztattak le.

Egy másik ötéves gyermek, illetve egy rendőr is súlyosan megsérült a sárkányok miatt. Újdelhi legfelsőbb bírósága már múlt héten figyelmeztette a kormányt, hogy hívják fel az emberek figyelmét a függetlenség napi sárkányröptetés veszélyeire, mert több hasonló baleset történt az elmúlt években Újdelhiben, illetve a szomszédos tartományokban.

A tragédia után a kormány azonnali hatállyal betiltotta az életveszélyes sárkányok készítését, árusítását és birtoklását. A törvényt megszegők komoly, 100 ezer rúpiás (több mint 410 ezer forintos) büntetésre számíthatnak. Néhány tartományban már régebben bevezették a tiltást a súlyos balesetek miatt.

(AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik