Nagyvilág

Dubaiban tartóztattak le két török tábornokot

42 újságíró ellen adtak ki elfogatóparancsot hétfőn, eddig nyolcat fogtak el.

Dubai repülőterén letartóztattak két magas rangú török tábornokot, akik az afganisztáni NATO-erők kötelékében szolgáltak. Az intézkedésre a török hírszerzés és az Egyesült Arab Emirátusok hatóságai közti együttműködés keretében került sor. A katonai vezetőket Törökországba szállítják.

Eközben Isztambulban egy tengerészeti akadémián tartottak házkutatást a rendőrök, akik a puccskísérlet további részeseinek nyomára próbálnak akadni.

Hétfőn elfogatóparancsot adtak ki 42 újságíró ellen, közülük már nyolcat letartóztattak. Isztambul volt kormányzóját, Huseyin Avni Mutlut is őrizetbe vették, két magas rangú diplomatát pedig felmentettek kedden.

A közszférában már több mint 47 ezren vesztették el állásukat a puccs óta, ebből közel 43 ezren az oktatásban dolgoztak.

Csütörtökön találkozik Törökország legfőbb katonai tanácsa, amelynek legfőbb feladata, hogy betöltse a katonai vezetésben keletkezett üresedéseket, miután 143 tábornokot és több mint háromezer katonát tartóztattak le a puccskísérlet miatt. (AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik