Nagyvilág

Ennyire azért ne ünnepelj, ha új állást kapnál

Nem túl okos dolog úgy megünnepeli egy állás elnyerését, hogy a buli botrányos záróepizódjával legyen tele a sajtó. Különösen akkor nem, ha az ember éppen a próbaidejét tölti.

A huntingdoni Isaac Moore és a barátai, Cambridge egyik belvárosi bárjába mentek, hogy koccintsanak néhányszor a 27 éves férfi sikereire. Moore azt mondja, hat korsó sörtől került annyira vicces hangulatba, hogy jó ötletnek tartotta felmászni a Grand Arcade bevásárlóközpont üvegtetőjére.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

A férfi csak néhány percig élvezte a lába alatt 23 méterrel nyüzsgő tömeg látványát, aztán ledőlt és elaludt. Moore-t nem sokkal később egy tűzoltó ébresztette fel, majd kísérte le az épületről. A még mindig részeg férfi teljesen elképedt, amikor a lent várakozó rendőrök megbilincselték, és őrizetbe vették. Sőt, még az után is úgy érezte, hogy a hatóságok túlreagálták az incidenst, miután megtudta, hogy 11 boltot evakuáltak, egy nagyobb terültetett pedig elkordonoztak miatta.

Az első kihallgatásán Moore annyira nem volt képben, hogy tagadni próbált, majd amikor finoman felhívták a figyelmét az eset körülményeire, annyit mondott: „jó, lehet, hogy tényleg megtettem”.

Aztán kiderült, hogy Moore éppen a próbaidejét tölti, mert januárban, szintén ittasan elkötötte az egyik haverja kocsiját, amivel egy vidéki úton falnak ütközött. Moore-t három napig tartották rács mögött, amikor kiengedték, ő még mindig nem értette, hogy miért kell egy kis tréfából ekkora ügyet csinálni.

A részeges mókamesternek alighanem ez volt az utolsó dobása. Az előző próbaidejét hat hónappal meghosszabbította a bíróság, amihez 24 havi, felfüggesztett börtönbüntetést kapott, vagyis legközelebb bármilyen apróságban bűnösnek találják, hosszabb időre rács mögé kerül. Azt nem tudni, hogy új munkahelyén mennyire értékelték Isaac Moore világraszóló humorát.

(Cambridge News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik