Nagyvilág

400 ezer forintra büntettek egy férfit, mert nem kapcsolta ki telefonját a repülőn

repulogep-katasztrofa(210x140).jpg (Array)
repulogep-katasztrofa(210x140).jpg (Array)

Ezer fontra, nagyjából 400 ezer forintra büntettek egy férfit, mert nem volt hajlandó repülő üzemmódba tenni mobiltelefonját egy Flybe járaton, írja az airportal.hu. Egy 32 éves cornwalli utas Amszterdamból tartott Exeterbe még tavaly decemberben, amikor a légiutas-kísérők megkérték, hogy telefonját állítsa repülő üzemmódba. A férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy fenyegetőzni kezdett az egyik női utaskísérővel.

A Flybe szóvivője a napilapnak azt mondta, a férfit 500 fontra büntették, mert megtagadta a kapitány utasítását és további 500 font bírságot kapott a fenyegetőzésért.

A légitársaság zéró toleranciát hirdetett az erőszakos cselekedetekkel szemben, mert azok veszélyeztethetik a többi utas és a személyzet biztonságát, mondta a szóvivő.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) 2013 decemberében terjesztette ki a mobiltelefonok használatát a repülőgépen, addig a fel- és leszállás idejére ki kellett kapcsolni a telefonokat, ezt viszont kevesen tették meg.

Már a repülés minden szakaszában használhatóak az elektronikus eszközök, ha azok képesek repülő üzemmódban, vagyis adattovábbítás nélkül üzemelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik